Когато се докоснеш до някого или когато дори го погледнеш или заговориш,  ти или излъчваш любов, или не го правиш. А каквото даваш, това получаваш. Даваш ли на другите любов под формата на любезност, подкрепа, благодарност, кураж и всякакви други положителни чувства, те всички  ще се върнат обратно при теб и ще се умножат, внасяйки любов във всяка област от живота ти. Затова е по-добре да търсиш у другите нещата,  които харесваш и обичаш, отколкото да забелязваш отрицателните им черти. Само така ще почувстваш, че с тебе и с него се е случило нещо невероятно. Да се опитваш да промениш другия означава да мислиш, че си по-добър от него, да мислиш, че ти си прав, а той греши. Това не е любов!… Не го критикувай, не хвърляй вината върху него, защото по този начин го отдалечаваш от себе си, вместо да се доближавате и сливате! Бъди щастлив с всеки прекрасен миг и човек, изпречил се на пътя ти. Така ще срещаш щастливи хора и твоето щастие ще се множи.

Силата на Любовта е огромна, тя е най-голямата! Само чрез нея можеш да изживееш хиляди неповторими емоционални състояния от срещите дори с най-обикновени хора, за които и не предполагаш, че ще те обогатят емоционално. Но се случва, защото ти даваш любов и получаваш любов.

Не си мисли, че ако те обладават отрицатилни мисли и действия, ще получаваш любов. Трудно е, дори невъзможно. Затова „изхвърли“ лошото мислене, лошите очи и ги замени с добри. Потърси доброто, потърси светлината, потърси обичта и любовта. Ще ги намериш и те ще те намерят. Ще срещаш всякакви хора – и добри, и лоши. Но ти ще можеш да избереш, да познаеш добрите. Ще разпознаеш любовта с очите и сърцето си. И колкото повече даваш на добрия човек до теб, толкова повече ще получаваш.

Бъди добър, обичай и любовта ще те открие. За да остане с теб и у теб. Щастливите хора не завиждат, не злословят, не правят злини. Те сякаш живеят в друга реалност, различна от „общоприетата“… Ти също можеш да бъдеш щастлив!